Zoekveld

Manische stoornis: hoe zit het met charcuterie?
20/07/2018 - 01:39
Vreemd om bereide gerechten in deze column te bespreken, maar onderzoekers benadrukken hun verantwoordelijkheid bij een aantal ziekten ... ook psychiatrische!
De manische stoornis is inderdaad een psychiatrische aandoening die ernstig kan zijn, geassocieerd met significante morbiditeit en mortaliteit. Studies hebben gesuggereerd dat deze aandoening verband kan houden met toxische blootstelling. Europese en Amerikaanse onderzoekers hebben de impact van voeding op deze pathologie geëvalueerd.
De consumptie van verschillende voedingsmiddelen werd geanalyseerd en ze ontdekten dat de nitraten in het vlees, en vooral in verwerkt vlees en charcuterie, maar ook in bepaalde visbereidingen onafhankelijk van elkaar verband hielden met de aanwezigheid van een manische aandoening. In dit geval vermenigvuldigt de consumptie van dit type voeding het risico met 2,24.
Daarentegen zijn deze nitraten niet geassocieerd met andere psychiatrische stoornissen. Een experiment bij ratten heeft echter aangetoond dat het eten van deze nitraten hyperactiviteit veroorzaakt, neurale paden verandert en de darmflora grondig verandert.
Er opent daarom een uitgebreid onderzoeksgebied niet alleen voor preventie, maar ook om nieuwe behandelingen te ontdekken, zolang andere onderzoeken deze resultaten bevestigen ...